Annie Sloan Chalk Paint - för dekorativ målning av möbler och inredning

Chalk Paint™, skapad av den engelska konstärinnan Annie Sloan, är en vattenbaserad pigmentfärg för målning av möbler, väggar och golv som ger en underbar, sidenmatt känsla. När Annie Sloan utvecklade Chalk Paint™ för 25 år sedan förändrade hon hela vårt sätt att se på dekorativ målning – med Chalk Paint™ är det enkelt och det går snabbt. Hon var redan då en av världens främsta inom området dekorativ målning. Hon har dessutom skrivit ett tjugotal böcker i ämnet. Färgen används idag såväl av hobbymålare, som av professionella möbelrestaurerare över hela världen.

Sammetslen och matt yta

Annie Sloan kallar sin färg Chalk Paint™ på grund av den sammetslena och matta ytan som för tankarna till just krita. Chalk Paint™ är en giftfri, vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC-halter (VOC_flyktiga organiska föreningar). Det är en helt unik färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar med och dess recept bygger på en djup forskning inom området färg, pigment och kulörer.

Teknik

Chalk Paint(TM) innehåller äkta pigment som ger en djup känsla och torr ger en matt yta. För en hållbar yta avslutar man med vax som går att polera blank eller behålla matt. Patina kan skapas bland annat genom att måla lager på lager, med sandpapper eller dark wax. Färgen går utmärkt att blanda för att få fram egna kulörer.

Läs mer om Annie Sloan och CHALK PAINT(TM): www.anniesloan.com

Filmer med tips på tekniker: www.anniesloan.com/techniques

Inspirationsbilder: www.anniesloan.com/inspiration

Bra svar på de vanligaste frågorna som kan uppstå när man just börjat att använda Chalk Paint(TM): www.anniesloan.nu/faq/

 

 

Vad är det som gör Chalk Paint™ unik?

Annie Sloan Stockist LogoDu kan måla med Chalk Paint™ på de flesta ytor och skapar vackra resultat både snabbt och enkelt. Du använder färgen för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta eller en helt matt och slät yta.

Färgens skapare Annie Sloan har alltid experimenterat och följer inga regler när hon målar. Hennes olika tekniker gör det möjligt för dig att arbeta intuitivt, kreativt och våga ta ut svängarna.

 De kulörer och tekniker Annie använder har utvecklats från hennes gedigna konstnärsutbildning. De omfattar inte minst en djup kunskap om konst-, design- och pigmenthistoria. 

Välkommen till oss

Vi finns på Öllsta Västergård i Jönåker utanför Nyköping

 

 

 Stängt för säsongen - öppnar igen i vårdagarna.

 

 

Kontakt

Carina Wedin
Telefon: 070-633 21 81
E-post: carina@wedin.net

Adress

Rustik Gårdsbutik, Öllsta Västergård
611 96 Jönåker